Onverwachts, won ik via girlsruntheworld, een startbewijs voor de Heerhugowaard City Run. Met de afstand die ik zelf mocht kiezen! Zo was Rotterdam even niet het enige evenement dat ik zou gaan lopen. Ik moet ook zeggen, dat nu na twee evenementen, ik het virus weer goed te pakken heb. Al goed, ik ging voor de 10 kilometer en daarom stond ik afgelopen vrijdag, in de kou, aan de start! Het was gezellig druk en ik kwam zelfs een bekende tegen. Voor we startten, vroeg hij nog wat mijn tijdsdoel was en ik antwoordde voorzichtig dat ik deze niet had en het mij momenteel meer om de kilometers dan het tempo gaat! Hij wilde zelf graag onder het uur lopen en stiekem vond ik het een mooi plan om aan te haken! Het was zijn eerste evenement, dus dat zou goed moeten komen!

Kilometer 1 t/m 5

Echter, schiet hij er keihard van door bij de start! Super goed natuurlijk als hij dat zo volhoudt. Voor mij is het te hoog gegrepen en ik besluit achter te blijven. Toch, loop ik in een aardig tempo door en ik weet dondersgoed, dat ik er weer in getrapt ben, om veel te snel te starten!

Kilometer 1 leg ik dan ook af in 5’29”. Leuk geprobeerd, maar dat tempo moet zakken! Gelukkig is dit echt noodzaak en dat weet ik, dus laat ik het tempo zakken naar ongeveer 6’00”. Op deze manier kan ik, als ik constant loop sowieso onder het uur komen. Ik weet stiekem ook wel, dat onder het uur voor nu eigenlijk te ambitieus is. Maar ik wil zo graag weten of het er nog in zit!

De kilometers lijken wel super lang! Bij kilometer drie hoor ik iedereen ook al zich afvragen… Nu pas?! Geloof het of niet, maar mijn motivatie is op slag weg. Gewoon weg, ik kan wel janken, dat ik nog tot de 10 kilometer moet. In mijn tempo van 6’08” deze kilometer is dit goed te zien.

Gestaag loop ik verder, lekker constant rondom de 6’00” en eerlijk gezegd gaat dit best wel lekker! Veel ben ik ook niet bezig met mijn tempo, ik zie het wel aan de finish. Toch, kan ik op de 5 kilometer het niet laten even te gluren en ik zie, dat ik op schema loop om onder het uur te duiken!

Heerhugowaard city run

Kilometer 5 t/m 10

Het tweede rondje, wat toch altijd wel jammer is, als een parcours twee keer hetzelfde rondje is. Over de helft dus ik weet, dit gaat gewoon lukken! Kilometer 6 volgt dan ook snel, maar het stuk rechtdoor op de middenweg, lijkt wel een stuk langer dan dat deze op de heenweg was. ‘Ergens moesten we hier toch linksaf het oude centrum in?’ Denk ik wel zo’n 5 keer. Poeh, dat valt even tegen. Het kilometer bord van de 2 kilometer is inmiddels voorbij gekomen, dan komt 7 er dus ook aan! Ik kijk op mijn klok en versnel iets, om op schema te blijven voor een tijd onder het uur! Tijd om de terugweg aan te gaan!

Ook hier verkijk ik mij er totaal weer op en de 8e kilometer loop ik dan ook iets langzamer dan de rest in 6’09”. Gelukkig, staat de hele middenweg en de rest van de route, vol met publiek en muziek. De sfeer is top, daar zal het niet aan liggen. Maar daarna heb ik zoveel motivatie! Ik moet en zal onder het uur gaan lopen en ruim 5 minuten van mijn 10 kilometer tijd van vorige week aflopen. Het kan, dus ik ga dat dan. Ik loop de laatste kilometers in respectievelijk 5’45” en 5’40”! Met een soort van eindsprint, vlieg ik de finish over in 59.03! YES I DID IT!

Heerhugowaard city run

Tevreden?

Meer dan! Gewoon nu alweer onder het uur gelopen, terwijl ik vorige week nog ruim 1 uur en 5 minuten nodig had. Dat betekent, dat ik wellicht nog sneller dan verwacht weer in de buurt kan komen van mijn PR van 50.10. Ik moet natuurlijk niet op de zaken vooruit lopen, maar dromen kan altijd… Toch?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *