Wat doe je? Als je bijna terugkeert naar Nederland en Portugal verlaat? Juist, zoveel mogelijk plekken die nog op je lijstje staan, bezoeken. Zo huurden wij een week of drie geleden een knalrode Renault Clio om er op uit te gaan! De eerste stop was Óbidos. Eerder, stond ik al op het punt deze van mijn lijstje te schrappen. Maar echt, ik ben zo blij dat ik ben gegaan.

Óbidos, een bezoekje waard!

De perfecte dagtrip!

Óbidos werd al heel vroeg in de geschiedenis bevolkt, maar maakte zijn echte opmars toen het werd uitgekozen door de koninklijke familie. Koning D. Dinis schonk het stadje in de 13e eeuw aan zijn vrouw. Sindsdien, staat het bekend als de stad van de koninginnen. Dit is tevens de reden, waarom er zoveel kerken zijn te vinden in verhouding tot de omvang van Óbidos zelf.

Óbidos

Porta da Vila

Wanneer je met de auto aankomt bij het kantoor voor toerisme, kun je de auto hier kwijt. Dit kost je een paar euro en meer ook niet. Vanaf hier ga je rechts en loop je recht op de Porta da Vila af. Dit de oude en meest belangrijkste toegangspoort van Óbidos. Door de poort kom je gelijk in het stadje terecht dat een prachtige schilderachtige uitstraling heeft met alle witte huisjes gecombineerd met blauw en geel. Maar, laat je niet te snel afleiden, wanneer je de poort doorloopt. Kijk ook even omhoog in de poort, deze is namelijk versierd met prachtige azulejos (tegeltjes).

Het kasteel en de straatjes van Óbidos

De leuke straatjes van Óbidos Je kunt het kasteel op twee manier bereiken, dat is of door de gezellige straatjes of door gelijk vanaf het begin van het stadje de stadsmuur op te gaan! Wij kozen voor het eerste en dwaalden door het stadje naar het kasteel toe. Dit is een korte wandeling. Het kasteel is goed bewaard en tegenwoordig bevindt zich hier een hotel. Maar, maak je geen zorgen! Er is nog genoeg te zien! Vergeet tijdens je tocht naar het kasteel, rond te lopen in alle kleine gezellige straatjes. De hoofdstraat is al leuk, maar al kleine straatjes zijn nog veel leuker!

Uitzicht vanaf stadsmuur Óbidos

Óbidos van bovenaf

Zoals je hier boven al las, is geheel Óbidos nog omringt met de stadsmuren. Wanneer je het stadje nog vanuit een ander perspectief wilt bekijken, dan daag ik je uit om de rond van de stadsmuren te lopen. Dit doe je niet laag aan de grond, maar ‘op’ de stadsmuren. Ik moest bij het idee even slikken, want het is niet afgezet met hekken. Maar puntje bij paaltje, viel het me alles mee en echt waar, het was het waard!

Je kunt de stadsmuren vanaf de stadspoort bewandelen of er voor kiezen om achterin het stadje vlakbij het kasteel de ingang van de muur te zoeken. Deze zijn wat lastiger te vinden, maar dat maakt het des te leuker. Je ziet de gezellige straten van boven en vanaf de andere kant kun je genieten van het prachtige landschap. Je komt van alles tegen!

Een echte aanrader

Óbidos is voor mij een echte aanrader voor een dagje uit. Makkelijk te combineren met andere bekende plaatsen zoals Fátima. Deze plaats bezochten wij ook en zal ik later een blog over schrijven! Probeer in het hoogseizoen wel zo laat mogelijk op de dag te komen en geniet eventueel van de zonsondergang vanaf de stadsmuren. Buiten het hoogseizoen, is het prima te doen om Óbidos de hele dag door te bezoeken. Ik kan niets anders doen dan het aanraden en ben echt zo blij, dat we zijn gegaan! Ik heb mijn ogen uitgekeken in dit romantische, middeleeuwse stadje.

Óbidos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *