Oftewel, de Lisboa Zoo! Geloof me, ik ben gek op dierentuinen. Dat mag je best eerlijk van me weten, ondanks dierentuinen tegenwoordig veel tegenstanders hebben. Om verschillende uiteenlopende redenen. Ik kan me er altijd zeer vermaken en tegenwoordig hebben zoveel dierentuinen belangrijke fokprogramma’s of vangen ze juist dieren op die misbruikt en mishandeld zijn. Dat ze deze programma’s gebruiken om ook ons de dieren te laten zien en ons hierover te leren, is naar mijn mening alleen maar mooi. Ik ben dan ook overal waar ik kom, zeker een dag te vinden in de dierentuin. Ook omdat ik dieren fotograferen nou eenmaal leuk vind! Vandaag post ik een kleine impressie van de dieren te vinden in de Jardim Zoológico de Lisboa. De dierentuin in Lissabon.

Jardim Zoológico de Lisboa

Daarbij vertel ik je over de dierentuin zelf.

Geschiedenis

Jardim Zoológico de Lisboa

Tegenwoordig vind je de dierentuin terug in de wijk Sete Rios. Makkelijk te bereiken vanaf het treinstation Sete Rios, wat ook praktisch hetzelfde is als de metro van Jardim Zoológico. Maar, de dierentuin heeft hier niet altijd gelegen. Toen de dierentuin in 1884 geopend werd, vond je het bij São Sebastião in het stadsgedeelte Saldanha. Het zou wat wezen, als het daar nog steeds lag. Dan had ik de dierentuin letterlijk om de hoek! De dierentuin zit sinds 1905 op zijn nieuwe locatie, al meer dan 100 jaar! Je vindt een breed scala aan dieren, dat in de tussentijd flink is uitgebreid! De grootste meevaller en leukste verrassing, vond ik uiteraard de dolfijnen. Maar ook de beren en alle andere dieren maakten een goede indruk.

Mijn indruk van dierentuin

De dierentuin zelf is niet bijster groot en voor zijn formaat, is de 21,50 euro een hoge entree prijs. Maar tegenwoordig kijk ik daar niet meer gek van op, het is een toeristische attractie in een steeds toeristischer wordende stad. Je kunt niet verwachten om voor een dubbeltje op de eerste rij te zitten! De dierentuin heeft daarentegen prachtige verblijven voor de dieren waarvan sommige zelfs heel erg indrukwekkend zijn. De dolfijnenshow is zeker een pluspunt en al met al kun je er een leuke tijd hebben. Echter, moet je niet verwachten even veel tijd kwijt te zijn als in artis of andere dierentuinen die je gewend bent. Dat is simpelweg niet het geval!

Jardim Zoológico de Lisboa

Prijs en bereikbaarheid

Entree: €21,50, kinderen €14,50, 65+ €16,00
Metro: Pak de blauwe lijn richting Reboleira en stap uit bij de gelijknamige metro halte Jardim Zoológico
Trein: Pak de trein naar Sete Rios, loop de kant van de bus terminal (rodovario) het station uit en ga naar links. Steek de grote weg over, daarna rechts en dan zie je de dierentuin vanzelf!

Jardim Zoológico de Lisboa
Jardim Zoológico de Lisboa
Jardim Zoológico de Lisboa
Jardim Zoológico de Lisboa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *