Londen blijft een van de drukste, maar ook een van de fijnste steden in Europa. Het is voor mij al bijna twee jaar geleden dat ik hier voor het laatste kwam, veelste lang geleden als je het mij vraagt! Tijd om even terug te blikken en jullie te vertellen wat voor de bekendste bezienswaardigheden hier zijn! Deze kun je niet missen wanneer je eens in Londen bent.

Tower Bridge

Tower Bridge
Ja natuurlijk! Hoor ik je denken. En dat is logisch, wanneer je in Londen bent, zorg dan ten allen tijden dat je een glimp opvangt van deze prachtige en drukke brug! Op elke dag van de week, wat voor weer dan ook straalt deze brug iets prachtigs uit. Staande naast de tower of Londen, waar de brug zijn naam aan dankt, valt hij niet te missen.

 

Tower Bridge

Buckingham Palace

Nog zo’n geval van ja tuurlijk. Maar dit onderkomen van de Britse koninklijke familie kan je ook echt niet missen. Je kunt zelfs zien, wanneer de Koningin aanwezig is, dit zie je aan de koninklijke standaard die op het middelste paviljoen wordt gehesen. Op dagen dat ze er niet is, zie je de bekende Union Jack. Laatste keer dat ik er was, miste ik op de dag na de wisseling van de wacht. Dat is superleuk om mee te maken, weet ik nog uit een eerder jaar. Op deze website, vind je de tijden die voor de huidige maanden aan bod zijn!

London Eye

Het hele lijstje wat ik vandaag typ, is eigenlijk een geval van ja natuurlijk! Ook dit grote reuzenrad aan de rand van de Theems. De rijen zijn vaak inmens groot en daarom is het aan te raden om ten allen tijde je skip the line kaartje van te voren aan te kopen. Dat kost je een hele hoop tijd. Eenmaal boven in heb je het prachtigste uitzicht over Londen, zeker op een heldere dag! Maar ook zonder naar boven te gaan is de London Eye indrukwekkend om eens van dichtbij te zien.

London Eye

Borough Market

MarketWanneer je op zoek bent naar originele en verse maaltijden, raad ik je aan om de Borough Market op te zoeken! Een leuke gezellige plek onder de brug, waar verschillende eettentjes en andere kraampjes hun wegvinden. Ik at hier de laatste keer een variatie op een scottish egg en de heerlijkste zoete aardappel frites! Toch wat meer van de normale maaltijden? Onderweg van de oever van de Theems naar deze markt, kom je de leukste restaurantjes tegen.

Borough Market Londen

Tate Modern

Vooral voor de kunstliefhebbers onder ons! Het museum (op de aparte exposities na), is compleet gratis en biedt je een dag vol kunst. Een ideale invulling voor een regenachtige dag. Ik verloor mezelf en heb ruim 5 uur rond gewandeld en toen was het tijd om mijn bus naar Nederland te halen. Het betreft moderne kunst in alle soorten en maten, een echte aanrader. Voor of na je bezoek kan je in het veld voor het museum in het zonnetje even lekker tot rust komen.

Big Ben

Helaas staat de toren voorlopig regelmatig in de steigers, maar ook het gebouw bij de Big Ben is prachtig. Dit is namelijk het Palace van Westminster. Wist je dat de toren niet eens de BigBen heet? En ook dat het niet de naam is van het uurwerk? Het betreft de klok zelf (de bel) die zwaarste klok ter wereld is! Een pareltje opzich.

Vooralsnog zijn dit mijn aanraders in combinatie met de bekenste bezienswaardigheden. Maar vergeet vooral de verschillende voetbalstadia niet, de burcht en de vele andere bezienswaardigheden die Londen rijk is. En zonder gekheid, vergeet vooral niet te genieten van de sfeer. Londenaren zijn aardig volk en wanneer je alleen een borrel besluit te doen, zul je altijd wel aangesproken worden door iemand!

Big Ben Westminster Palace

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *