De afgelopen twee weken schreef ik geen weekoverzicht, waarom? Geen zin. Ik was alles behalve nuttig deze dagen, alles wat gedaan moest worden kreeg ik niet uit mijn vingers. Hardlopen? Geen zin. Koken? Ehh, what about buiten de deur eten… Slapen? Mh, ik doe liever nog even rollercoaster tycoon. Letten op mijn voedsel? Ik duw toch lekker alles liever in mijn gezicht. En zo de hele week door, ik kon me echt nergens toe zetten en daardoor besloot ik om week 6 een nietsnut week te maken en me deze week volledig te herpakken… Of dat lukte? Lees maar mee!

Maandag

Maandag wordt ik om half 7 wakker door de kamergenoot naast ons. Not to bad, dat hoort er eenmaal bij. Echter, is het niet wenselijk dat ik hier een halfuur naar lig te luisteren terwijl meneer lekker onder de douch staat. Goed begin van de week, bloed chagrijnig ga ik er een uurtje later uit en ook op het werk start ik de chagrijnig. Maar, uiteindelijk is het een prima dag en heb ik niets te klagen! Na het werk doe ik nog een kleine borrel, want Alex is een weekje terug. Eenmaal thuis, kook ik weer, dat is een tijd geleden. Maar het voelt goed, om weer eigen gemaakt eten te eten. Al met al een prima start van de week, bring it on!

Dinsdag

Na weer een heerlijke relaxte dag op werk, is het vandaag eindelijk weer tijd om te hardlopen! Na een week verzuimd te hebben, duurt het weer even tot ik motivatie heb, maar eenmaal buiten gaat het heerlijk! 5 kilometer verder, geniet ik lekker van het sfeertje in h centrum en ga ik met de metro weer terug naar huis, om daar lekker eten te maken en van een rustige avond te genieten.

Woensdag

Ietwat laat gaan slapen, dus daarom vandaag wat minder fit! Maar, de dagen zijn minder druk op werk en voordat ik het weer is ook deze dag weer voorbij en zijn we alweer oude helft van de week! De laatste paar weken, lijken toch wel enigszins snel voorbij te gaan. Ondanks ik echt aan het aftellen ben… ’s Avonds hoeft er gelukkig niet gekookt te worden en eten we restjes. Altijd makkelijk een heel erg fijn!

Donderdag

Valentijnsdag! Of nouja, another day at the office… Veranderd weinig aan de algehele omstandigheden, maar biedt ons wel een hele goede reden om stiekem buiten de deur te gaan eten! Een romantisch diner is het niet, maar lekker is het wel! Met onze buiken vol, duiken we lekker in bed.

Vrijdag

Laatste dag van de week alweer en dan is er weer een week om! Met vandaag meegeteld, nog 23 dagen werken en dan is het voorbij. Dan hebben we nog een paar dagen en daarna vertrekken we weer naar Nederland. Om daar dit keer ook te blijven. Allemaal nieuw, dus ontzettend spannend. Al met al, probeer ik nog zoveel mogelijk te genieten van de tijd hier en dat ging deze avond gepaard met een lekker drankje!

Zaterdag

Eindelijk, heerlijk uitslapen. Je kunt zeggen wat je wilt, maar hier waren we beiden echt aan toe. Daarna lekker ontbijtje halen en lekker luieren. Normaal gaat Maikel op zaterdag de deur uit, maar vandaag niet heel erg gezellig! Wel slecht voor mijn hardlooptrainingen, daar ik er keihard in trap en ook niet de deur uit ga. De dag daarentegen is wel productief, was draaien, opruimen, schoonmaken. Ik zit zeker niet stil! Maar, stiekem baal ik nu wel dat ik niet gewoon ben gaan lopen.

Zondag

Eindelijk weer een dagje uit gepland! Rond half 10 gaan we van huis weg, op zoek naar onze huurauto. Dit blijkt nog een heel avontuur, het is totaal niet duidelijk waar we moeten zijn, maar even over tien, komen we dan toch aan om onze bolide op te halen!

Obidos

Als eerste rijden we naar Obidos, wat echt op recht zo prachtig is! Wat een heerlijk klein en knus stadje… Ik overwin mijn angst door over de stadsmuur te wandelen en kijk mijn ogen uit. Wat is het hier heerlijk en wat is het fijn om lekker het zonnetje er bij te hebben en in deze rustige periode hier rond te wandelen.

BatalhaVanuit hier rijden we door naar Batalha, waar een prachtig klooster staat om vervolgens naar Fatima te rijden, wat een officieel katholiek bedevaartsoord is. Hier staat een prachtig sanctuario. Het is indrukwekkend om te zien, hoe groot het plein er voor is, waar het op bepaalde dagen van het jaar helemaal volstaat! Daarbij zie je mensen het laatste stuk op knieën afleggen. In combinatie met dit prachtige gebouw vind ik het ontzettend indrukwekkend. Over deze drie plaatsen, zal ik binnenkort een blogje wijden!

Fatima

Vanuit hier, rijden we door naar Peniche. Eigenlijk simpelweg omdat we tijd over hebben en daarom zijn we benieuwd wat we hier eventueel vanuit de auto nog kunnen zien. Dat zijn prachtige uitzichten, maar helaas blijft het hierbij. Veel meer tijd hebben we dan ook niet meer en daarom rijden we de auto terug naar Lissabon. Tijd om stijlvol af te sluiten in de mac en afgepeigerd in bed te belanden voor een fijne, lange nachtrust!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *