Maandag

Onze laatste dag in Lissabon! Het weer valt vandaag na alle heerlijke dagen ontzettend tegen, het komt met bakken uit de lucht. Hierdoor wordt het eigenlijk een hele nutteloze dag. Tevens ook, omdat eigenlijk alles al is ingepakt en we dus weinig spullen tot onze beschikking hebben. Maar, we hebben een heel fijn uitje gepland, ook nog even lekker uiteten met zijn tweeen om het samen af te sluiten en deze spannende nieuwe periode in te gaan! Het is zoals altijd bij Atalho Real, heerlijk! Maakt de hele nutteloze dag weer goed!

Eenmaal thuis, pakken we alle laatste dingen in en ruimen we alle laatste dingen op en gaan we lekker uitslapen. De wekker gaat immers vroeg morgen!

Dinsdag

Om kwart voor 6 gaat de wekker, want over een uurtje moeten we weg. Even lekker douchen, klaar maken en alle laatste toiletspulletjes en laptops etcetera inpakken. Gelukkig, loopt dit een stuk voorspoediger dan verwacht en kunnen we precies op tijd, zoals gepland, de deur uit. Heerlijk!

Gelukkig passen ook alle vijf de koffers (3 grote, 2 kleine) in de uber! Ook wel makkelijk, alles verloopt volgens plan en we zijn ruim op tijd op de luchthaven. Een beetje een jammer detail is, dat de bagage afgifte later open ging. Maar goed, dat spleet het wachten mooi in tweeen. Rond 08.10 zijn we ingecheckt en is het dan eindelijk tijd voor ontbijt. Voor dat we het eten, eigenlijk eerder dan gepland kunnen we boarden. Ik heb het boarden oprecht nog nooit zo soepel zien gaan!

Maar, dat had een keerpuntje: Bijna een uur later vertrokken uiteindelijk door de mist. Maar he, we hebben geen haast en hoeven nergens heen. Alles verloopt zoals de hele dag eigenlijk al, voorspoedig. Vanaf Eindhoven worden we door Maikel zijn ouders opgehaald en gaan we lekker naar huis. Hier een beetje aarden en vooral, wennen aan de kou. De rest van de dag doen we rustig aan, we zijn namelijk bekaf!

Woensdag

Woensdag slapen we eerst uit en besluiten we vervolgens even naar het centrum van Wijchen te gaan. Maikel wil graag langs de kapper en we moeten toch iets doen met onze dag! Eenmaal daar, besluiten we langs de snackbar te gaan om eindelijk weer frikandellen en kroketten te eten! Wat heerlijk zeg, wat kun je dat toch missen in het buitenland! De rest van de avond verloopt weer rustig.

Donderdag

Om half 8 staat Beter Bed voor de deur, waardoor we er vroeg uitmoeten. Maar, ze zijn snel weer weg en daarom duiken we er nog even in! Niet te lang, want vandaag gaan we lekker richting mijn ouders! Na deze gezellige twee uur lange rit, komen we aan en kom ik thuis in een warm nest. Mijn zusjes was al van plan om richting opa en oma te gaan en daarom sluiten we gezellig aan. Zo fijn, om iedereen weer te zien!

Hierna besluit ik thuis, om mijn kasten op te gaan ruimen en mijn koffers uit te pakken. Dit blijkt ontzettend veel werk, dat ik voor het eten niet gedaan krijg! Maar, dat maakt niet uit. Na het eten, rijden we even naar Hoorn voor een televisie en daarna ga ik weer druk verder met het uitpakken. Het is even wat werk, maar dan heb je ook wat!

Vrijdag

Eerst slapen we maar weer eens lekker uit. Ondanks dat het enigszins vervelen gaat, is dat toch wel een voordeel van vakantie! Vandaag hebben we niet veel gepland, behalve dat Maikel naar Amsterdam gaat en dat ik ‘s avond mezelf maar eens in de kroeg ga laten zien. Maar, daarvoor, doe ik mijn eerste rondje hardlopen weer in Nederland. Even de beentjes wakker schudden voor zondag!

Al met al, een hele gezellige avond uiteindelijk met veel oude bekenden die ik nu na ruim een jaar pas weer zie! Met goede muziek en een klein biertje erbij. Heerlijk!

Zaterdag

Ook zaterdag hebben we overdag weinig plannen. Het hele aarden thuis is al druk genoeg en we worden aankomende weken genoeg van hot naar her gesleept. Dus, is vandaag ook een rustig dagje met werken aan mijn to do list en Maikel zijn CV een beetje bijschaven.’s Avonds gaan we lekker met mijn ouders en zusje uiteten en wat was het heerlijk zeg bij de Dikke Bries in Enkhuizen.

Eenmaal thuis, is het na een weekje helaas tijd voor Maikel om naar huis te gaan. Echter, blijkt dit makkelijker gezegd dan gedaan… Vrijdag bleek al dat zijn auto niet meer startte doordat de accu uit zichzelf leegloopt. Ook met startkabel lukt het vanavond niet om de auto starten met startkabels. Hoelang we ook proberen… Stiekem natuurlijk best wel fijn, dat Maikel nog een nachtje blijft.

Zondag

Kwart Marathon RotterdamZondag heb ik hier verder weinig aan, want rond 6 uur gaat de wekker om me klaar te maken en te vertrekken naar Rotterdam. Ik loop hier sinds meer dan een jaar een 10 kilometer bij de ¼ marathon. Ik heb er ontzettend veel zin in, maar begin het onderweg wel steeds meer te knijpen. Hoe het me uiteindelijk verging? Dat lees je hier!

 Eenmaal klaar, zitten we nog even lekker op een terrasje en moedigen we nog even aan bij de marathon. Maar, we hebben nog een lange reis voor de boeg en daarom gaan we op tijd weer richting huis. Waar we nog heerlijk even buiten zitten, maar we na een pizza toch met netflix in bed gaan liggen. Maikel is er nog een nachtje, omdat er ook vandaag geen oplossing gekomen is voor zijn auto. Ik raak mijn kussen aan en ik ben weg, ik was kapot….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *