Week 9

In week 9, heb ik voor de maand twee rondjes gepland staan. Een rondje de benen loslopen. En eindelijk mijn eerste hardloopevenement, na een jaar tijd!

De 3 kilometer loslopen, heb ik overgeslagen. Simpelweg, omdat ik de motivatie niet had en een hele slechte dag had deze zaterdag.

Het 5 kilometer event liep ik uiteraard wel. Eigenlijk, was de planning om eens te kijken hoe het met mijn fitheid gesteld is en wat voor tijd ik kan lopen op de vijf kilometer. Echter, bleken achteraf de omstandigheden hier niet helemaal geschikt voor en daarom liep ik gewoon maar. Maar, het was fijn en voelde goed om weer eens mee te doen met een evenement. Hoe het me af ging, lees je hier!

Week 10

Na de maand februari, heb ik mezelf wel streng toegesproken, dat het anders moet. Niets meer elke training in een week maar skippen, omdat het kan. Nee, als ik weer fit wil worden, zal ik moeten trainen. Die PR’s uit 2016 en 2017, gaan zich niet zelf verbeteren en daarom zal ik mijn best moeten gaan doen. En niet pas als ik weer in Nederland ben, maar ook de laatste weekjes hier nog. Gebruik maken van het warme weer en de heuvels! De aankomende weken, staan allemaal in het teken van trainen richting de kwart marathon in Rotterdam op 7 april. Ik ga hier de 10 kilometer lopen en vanuit deze 10 kilometer hoop ik een goed beeld te gaan krijgen, van de staat van mijn conditie.

Maar, omdat het schema dat zegt, begin ik deze maand rustig. Ondanks dat de maand februari sowieso al rustig was. Ik loop op dinsdag een 3 kilometer. Deze was eigenlijk rustig gepland, maar ik wilde wel weer eens zien, hoe ver ik gaan kan in een kilometer. Totaal onverwachts, liep ik de eerste kilometer in 4’58’’. Dit, zonder de tweede kilometer helemaal in te storten. Ook deze liep ik keurig rond 5’10’’. Uiteindelijk nog een stukje heuvelopwaarts, waardoor mijn gemiddelde snelheid uit komt rondom 5’25’’. Dat is lang geleden!

De tweede training is ook een 3 kilometer, maar met het oog op de 7 kilometer dit weekend, doe ik deze rustig aan. Alhoewel ik ook vandaag de eerste twee kilometers, lekker het tempo er in heb zitten. Hopelijk kan ik dit doortrekken!

Op zaterdag, staat er 7 kilometer gepland. Dit worden er uiteindelijk 4 doordat ik mijn tijd niet helemaal tactisch heb ingedeeld. De opdracht was om heel rustig te lopen en het voelt ook wel dat ik dat gedaan heb. Toch is mijn tempo 5’53. Het is nog steeds eigenlijk niets, maar wel al meer dan een aantal weken geleden!

Week 11

De aankomende weken, staan in het teken van de Rotterdam Marathon. Althans, de 10 kilometer. Daarom doe ik elke week een interval training en een duurloop. In beide trainingen probeer ik de afstand te verhogen per week, om zo een goede trainingsomvang te creeren. En natuurlijk om te zorgen dat ik hem uit kan lopen!

Maar, deze week liep dit anders dan verwacht. Ik heb het druk in mijn hoofd en wil veel te veel. Aanwezig zijn bij borrels nu het nog kan, zoveel mogelijk dingen nu al regelen, zodat het in mijn vakantie niet hoeft. En dat resulteert erin, dat ik deze week dus niet loop. Ik moet zeggen, dat ik wel sportief ben geweest op de Azoren, waar ik heerlijk gehiked heb!

Week 12

Had de week moeten zijn, waarin ik mijzelf zou gaan herpakken. Niet om het een of ander, maar ik was super gemotiveerd aan het begin van deze maand! Bij terugkomst uit de Azoren, pak ik verstandig eerst mijn rust na het vele lopen. En zodra ik besloten heb, weer lekker te gaan lopen. Pakt dit toch even anders uit dan verwacht! Op de geplande dagen, ben ik namelijk onverwachts bezig met een verhuizing. Ja, je leest het goed, in onze laatste 1.5 week hier, moeten we nog verhuizen naar een appartement top! Ook deze weer eindig ik dus op 0 kilometer.

Week 13

Het is niet alsof ik excuses zoek, maar excuses mij zoeken! Dit weekend hebben we uiteindelijk niet kunnen verhuizen. Dit is maandag geworden en ondanks dat ik er van overtuigd was, dat ik deze week weer kilometers zou gaan maken, is niets minder waar. Op het moment van schrijven, heb ik deze week nog geen kilometer gemaakt en het is al zaterdag. Waar-de-loos. Volgende maand beter dan maar weer? Het is nu ik dit schrijf, zaterdag. Hopelijk, sluit ik de maand zondags nog af, met een paar extra kilometers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *