2019 moet het jaar worden waarin ik weer mijn fanatisme terugvind in het hardlopen, ik weer aardig op niveau gaan komen. Zodat ik hopelijk in 2019 alweer kan knallen, maar zodat 2020 sowieso een goed jaar gaat worden. Ik zal jullie elke week meenemen in mijn doelen, mijn schema en alles rondom deze #backtorunning situatie. Je zou het zelfs bijna een goed voornemen kunnen noemen!

Week 01

Ik start mijn schema en mijn goede voornemen dus ook, stront eigenwijs op de laatste dag van 2018! Zodat ik ook een laatste rondje van 2018 heb en zodat ik het jaar goed kan starten. Ik begin rustig met een 3 kilometer rondje. De opdracht is om deze te lopen in 6’20”. Met 6’13” is dit aardig gelukt en dit biedt vertrouwen. Het rondje dat ik loop blijft zwaar door een hevige klim, maar er zit verbetering in het tempo!

Het tweede rondje deze week, is 5 kilometer. Gepland op een aangenaam tempo, om rustig in te komen en niet te fanatiek van start te gaan. Met 6’24” loop in een aardig rondje. Het is niet wat het geweest is, maar je kan niet binnen drie rondjes weer op het oude niveau zijn. Het tempo dat ik vandaag rende, is een mooi uitgangspunt voor de rest van het schema.

Training nummer drie, moet ik deze week helaas skippen omdat ik met koorts op bed lig.

Mijn bevinding deze week is, dat het grootste struikelblok mentaal is. Door dat ik niet zo snel meer loop, zoals ik ooit deed, raak ik ongemotiveerd. Het liefste, wil ik na 4 trainingen weer helemaal op niveau zijn. Ik zal moeten accepteren dat het tijd nodig heeft en dat hard werken beloond wordt.

Week 02

Deze week, moet ik door ziekte helaas al mijn trainingen laten schieten. Jammer, maar helaas. Gezondheid gaat voor!

Week 03

Op dinsdag wil ik vol goede moed weer beginnen, maar door een mieren probleem thuis wordt dit woensdag.

Woensdag staat er een korte interval van 3 kilometer op het programma. Het is een simpele interval om mee te beginnen en toch kijk ik er al tijden tegenop. Puntje bij paaltje, gaat het heerlijk! Ik loop de eerste kilometer zelfs onder de 5’30” gemiddeld. Wat een boost geeft dat zeg! Helaas, moet ik in de laatste kilometer omhoog en flink tempo in leveren, maar toch eindelijk weer onder de 6’00”. Stukje bij beetje ga ik er komen. Dit rondje ging super makkelijk, dus dat is heel fijn!

Zaterdag sla ik mijn ronde over. Ik kan de motivatie niet vinden. Echter, achteraf krijg ik spijt en daardoor sta ik zondag te popelen voor training nummer 2 (3 in het schema) deze week. 7 kilometer in 6’25” gemiddeld. Het tempo is wellicht door een aantal gemiste trainingen wat hoog gegrepen. Maar ik denk, dat dit toch prima moet gaan lukken. Althans als ik mijn voeding en hydratatie goed houdt. Iets wat vandaag niet het geval is. Ik loop moeizaam, maar weet stukje bij beetje mezelf wel zover te pushen om de 7KM aan te tikken. Met 6’45” gemiddeld, heb ik het tempo niet gehaald. Maar ondanks alle duizeligheid, wel 7 KM in de benen. Ook een langzame training, is een goede training.

Week 04

De eerste training op dinsdag, is een 5KM interval. Echter, stopt al gauw Runkeeper er mee en is er niemand om mij te vertellen wat ik doen moet. Dus, besluit ik deze 5KM gewoon als normaal rondje te gebruiken en zondag met mijn 4KM de interval mee te pakken. Al met al, is het een fijn rondje en kan ik soms een paar honderd meter, een aardig tempo aan houden!

De tweede training hoorde eigenlijk donderdag te zijn, maar verplaatste ik naar zaterdag. 7KM in 6’15” is de opdracht. Wanneer ik naar mijn rondje van dinsdag kijk, zie ik het niet gebeuren dat dit lukt en denk ik dat ik moet gaan mikken op 6’25”. Maar, niets is minder waar. Ik weet het rondje in 6’04” te lopen en dat geeft zoveel vertrouwen en motivatie!

De motivatie is zondag al wel weer ver te zoeken, als ik voor mijn interval moet gaan. Maar, ik word toch de deur uit gepraat. Door de gekozen route is een interval wel erg dapper gekozen, maar ik probeer te doen wat ik kan. Spectaculair is het niet, maar he, het zijn weer kilometers!

Al met al, is deze week een goede week. Ik sluit af met 70.000+ stappen, heb 6 dagen een negatieve calorie balans en zo maar eens al mijn trainingen voldaan. Hopelijk, kan ik in week 5 weer doorpakken!

Week 05

De laatste twee trainingen van januari en de eerste van februari! Dat liep even anders dan verwacht… Maandag weet ik er maar net 3 kilometer uit te krijgen en donderdag moet ik wegens vrouwen problemen mijn run skippen. Al met al, sluit ik januari trouwens prima af, althans, het totaal plaatje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *